Joakim Lundell känner våldtäktsmannen.
Känd Youtubestjärna pekas ut

Misstänkt våldtäkt under Tubecon – känd Youtubestjärna pekas ut

Det var under helgens stora Youtube-event i Malmö som polisen mottog en anmälan om en misstänkt våldtäkt.


Det var under helgen som Youtubeeventet Tubecon gick av stapeln nere i Malmö. Under Youtubemässan får våra kända Youtubestjärnor chansen att träffa sina fans och följare från hela landet. Men det hela slutade inte helt som det var tänkt.

I slutet av kvällen kom det nämligen in en polisanmälan till Malmö-polisen om att en man ska ha utsatt en ung kvinna för någonting som låter som en misstänkt våldtäkt. Kvinnan ska ha varit mycket berusad, skriver Svenska Youtubers.

"Vi gör inga kopplingar"

På sociala medier spekuleras det nu i vem mannen kan vara, och efter att en specifik Youtubestjärna har plockats bort från Tubecon-eventet så har spekulationerna nu riktats mot honom. Detta är dock någonting som ej har ett samband, berättar Gunnar Svensson som är VD över bolaget som har hand om eventet.

– Det enda vi känner till är att det gjort en polisanmälan och att polisen valt att lägga ned utredningen. Det tillkommer och försvinner personer från eventet hela tiden så vi har inte gjort någon vidare koppling kring det, säger han till Nyheter24.

Malmöpolisen har bara en anmälan om våldtäkt från den gångna helgen, och det är från natten mellan fredag och lördag.

– Så det låter som att det är samma som vi pratar om. Det är en kvinna i 20-årsåldern som berättar att en person ska ha tvingat till sig någonting som är att likna vid en våldtäkt, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen, till Nyheter24.

Polisen kan även bekräfta att anmälan är nedlagd.

– Det är med motiveringen att “det saknas numera anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats”. Så jag jag antar att man har hållit förhör med de båda inblandade och därefter lagt ned det här, säger Nils Norling.

Exakt hur allt ska ha gått till vill inte polisen berätta mer om.

– Även fast anmälan är nedlagd kan den alltid öppnas igen, så jag vill inte gå in på några närmare detaljer kring det här. Om känsliga uppgifter finns i media skulle det kunna förstöra utredningen i framtiden, säger Nils Norling.

Nyheter24 har sökt Youtubestjärnan som pekats ut.

Mer:

Joakim Lundell kände våldtäktsmannen i Norrköping: "Vi tar fullt avstånd"

Felicia Bergström utsatt för våldtäktsmannen i Norrköping

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

1 timme sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

2 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.