1 av 2
2 av 2

Bloggerskan Egoina trodde hon fått missfall – tvingades bli akut opererad

Bloggerskan Regina "Egoina" Katralen opererade nyligen bort en av sina äggledare efter ett utomkvedshavandeskap.


Det är i bloggen som Regina "Egoina" Katralen nu väljer att berätta anledningen till varför hon under en längre tid mått dåligt. Bloggerskan har flertalet gånger varit hos läkaren och tagit prover, och nu berättar hon exakt vad som hänt.

"Det här har varit några av de mest jobbiga och påfrestande veckorna i mitt liv. En känslomässig bergochdalbana som tog slut igår. I korta drag: Jag var gravid, och det var inte planerat, men jag trodde att jag fått missfall. Sånt händer ju och är ganska vanligt. Men väl hos läkaren efter konstiga smärtor kunde de konstatera att mitt hcg ökade kraftigt och dubblades varje dag precis som en vanlig graviditet – men ingenting syntes i livmodern. Alltså var det inget missfall, för då hade hcg-hormonet minskat", skriver hon.

Det som hade hänt var att Egoina fått ett utomkvedshavandeskap, och behövde därför bli akut opererad.

"Jag vaknade upp efter operationen..."

Hon berättar att läkarna inte ville chansa utan valde att lägga Egoina på operationsbordet.

"Många andra som har utomkvedshavandeskap märker det nämligen inte förrän de får extremt ont, blöder rikligt och äggledaren spricker. De ville inte skicka hem mig ännu en gång. Allt gick så fort igår. Jag blev inskriven direkt och opererades akut. Jag vaknade efter operationen och var så rädd och orolig över vad de hittat och det kändes som en evighet innan läkaren kom och pratade med mig", berättar hon.


Svullen men positiv Egoina.

"Förhoppningsvis har jag goda chanser att bli gravid"

Operationen gick bra och efteråt gav läkarna Egoina lugnande ord om att hon inte bör ha några problem med att bli gravid i framtiden. Hon tillägger dock att det är någonting hon är lite oroad för.

"De berättade att operationen gått bra och att de lokaliserat var det satt och tagit bort min ena äggledare. Enligt läkaren såg allt fint ut där inne och förhoppningsvis har jag goda chanser att bli gravid på naturlig väg i framtiden, man kan inte riktigt veta förrän jag försöker".

"Det är många tankar som cirkulerar och mycket oro. Men jag får helt enkelt lita på att det går bra den dagen jag vill ha barn, det är faktiskt ingen idé att oroa sig innan man vet", avslutar bloggerskan.

I kommentarsfältet blir Egoina nu överöst av kärlek från sina läsare. Vi hoppas hon kryar på sig!

Vill du läsa hela inlägget? Gör det här.

Mer:

Graviditetstesten visade att kvinnan var gravid – men det syntes inget foster i livmodern.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

2 timmar sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

2 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...