Våldtäktsbråket eskalerade – nu ber Jockiboi om ursäkt i ny video

Jockiboi berättar hur det kommer sig att han reagerade som han gjorde.


Det var efter att en ung kvinna våldtagits under Zara Larssons konsert på Bråvallafestivalen som stjärnan pepprat sin Twitter med inlägg om den fruktansvärda händelsen. Zara skrev bland annat att gärningsmannen förtjänade att brinna i helvetet och beskrev även sitt förakt mot män som får kvinnor att känna sig osäkra på festival.

Fick svar av Jockiboi

Efter ett tag fick Zara svar från Jockiboi som menade att hon gjorde fel i att dra alla killar över samma kam. Senare läckte en konversation mellan Jockiboi och en annan ung kvinna ut. Konversationen kritiserades sedan av vloggaren Therese Lindgren, och sedan var Youtube-bråket i gång. Jockiboi påstod att det finns ett litet antal kvinnor som anmäler våldtäkt för att få uppmärksamhet. Detta medan Therese Lindgren menar att det inte finns några undantag för att anmäla en våldtäkt.

Ber om ursäkt

Men nu har Jockiboi i en öppenhjärtlig video gått ut med en ursäkt till alla som skulle kunnat ta illa upp av hans uttalande. Han berättar att han på grund av sina diagnoser är väldigt impulsiv och tolkar mycket han läser i skrift bokstavligt.

Se videon här:


Therese Lindgren om sin syn på saken:


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!