Schulmans hårda känga mot Bush efter falukorvsbråket: "Ljuger ännu mer"
Schulmans hårda känga mot Bush efter falukorvsbråket: "Ljuger ännu mer" - Foto: Jari Kantola/Stella Pictures och Mikael Fritzon/TT

Schulmans känga mot Busch efter korvbråket: "Ljuger ännu mer"

Det omtalade falukorvsbråket mellan Alex Schulman och Ebba Busch tar inte slut. En ilsken Alex Schulman slår nu tillbaka.
– Hon ljuger ännu mer. Hon höjer lögnens insatser, säger han i Alex och Sigges podcast.


Falukorvsbråket mellan Alex Schulman och Ebba Busch fortsätter. 

Poddaren reagerade när Kristdemokraternas partiledare stod och viftade med en falukorv i Ekots partiledardebatt. Alex Schulman skrev i en krönika i DN att Ebba Busch ljög om priset, och att man kan få en falukorv för mellan 20 och 25 kronor, något som hon påstod kostar 40 kronor. 

”Hon håller sin falukorv i handen och står där och ljuger en stund – '40 kronor kostar den här.'”

Falukorvsbråket mellan KD och Schulman 

Kristdemokraternas partisekreterare Peter Kullberg kommenterade sedan krönikan i Expressen, och slog tillbaka Alex Schulmans anklagelser om att Ebba Busch ljög om priset på korven. 

”Om jag var Alex Schulman hade jag nog svalt gåslevern innan jag öppnade munnen. Han påstår att vi ljuger men har han kollat priset på en Scan falukorv i sin lokalbutik?”, skrev Peter Kullberg i tidningen. 

"Ny nivå av lögner" 

Uttalandet fick Alex Schulman att snabbt ryta tillbaka. 

– Jag har aldrig varit med om att en så högt uppsatt företrädare för ett parti, om det inte är Sverigedemokraterna, kommer med en sådan kommentar. Den är så jävla slarvig, säger han i podcasten och fortsätter:

– Han går bara till personangrepp och säger att jag inte är att räkna med för att jag inte är något vanligt folk, jag är en Östermalmssnubbe. För mig är det Trump. Det är en ny nivå av lögner och undanglidningar och personangrepp.

Alex Schulmans motangrepp mot Ebba Bush 

Han kommenterade även Ebba Buschs valtal som hölls på Stureplan där partiledaren sa att en falukorv inte kostar 40 kronor utan ännu mer. Hon menade att korven kostar 45 kronor på butikerna på Östermalm. 

– Hon ljuger ännu mer. Hon höjer lögnens insatser, säger Alex Schulman.

Partiet har sedan förtydligat uttalandet bekräftat att falukorven som startat bråket kommer från märket Scan och kostar 39,50 kronor på matbutiken Ica, enligt Expressen

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!