Jimmie Åkesson
Jimmie Åkesson berättade under måndagen att Sverigedemokraterna tänker rösta ned Stefan Löfven i en eventuell omröstning. - Foto: Anders Wiklund TT/TT

Jimmie Åkesson (SD): "Kommer trycka på den röda knappen"

Jimmie Åkesson var glasklar i sitt budskap under sin pressträff efter den tredje talmansrundan. Sverigedemokraterna kommer inte att rösta fram Stefan Löfven som statsminister.


Det har blåst till rejält på den politiska spelplanen under helgen. Anledningen till det är den överenskommelse som Socialdemokraterna och Miljöpartiet slutit tillsammans med Liberalerna och Centerpartiet. Det i hopp om att stänga ute både Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet från makten.

Något som Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson inte direkt är överlycklig över.

"Kommer trycka på den röda knappen"

– Föga förvånande kommer vi naturligtvis trycka på den röda knappen, när det nu blir omröstning senare i veckan. Det är kanske inte så oväntat att det är där vi landar, sade Jimmie Åkesson under sin pressträff.

Hamnar i oppositionsroll

Under sin pressträff talade Åkesson om det politiska landskapet och åt vilket håll utveckligen ser ut att gå. Åkesson såg det naturligt som att Sverigedemokraterna hamnar i en oppositionsroll i en konstellation tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna.

– Jag bejakar den utvecklingen. Nu ser det ut som att vi hamnar i en oppositionsroll tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna. Jag har inga problem med det, sade Åkesson under sin pressträff.

Han förklarade även vilken roll han tror att sitt egna parti, Sverigedemokraterna, kommer att spela i framtiden.

– Jag ser Sverigedemokraterna som en framtida, dominerande kraft i en sån blockkonstellation där vi kommer att vara det största partiet, sade Åkesson.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rätt av SD att rösta ner Löfven?
Tack för din röst!