Alzinova är ett svenskt börsbolag som fokuserar på att utveckla innovativa läkemedel för behandling av Alzheimers sjukdom. Bolaget grundades år 2011 och har sitt huvudkontor i Lund.

Alzheimers sjukdom är en neurodegenerativ sjukdom som drabbar miljontals människor över hela världen. Trots att det finns behandlingar som kan lindra symtomen, finns det ännu ingen botemedel för sjukdomen. Alzinova har som mål att förändra detta genom att utveckla nya läkemedel som kan förbättra livskvaliteten för patienter som lider av Alzheimers.

Bolaget arbetar med att identifiera och utveckla molekyler som kan påverka de patologiska processerna som är förknippade med sjukdomen. Genom att rikta in sig på specifika målproteiner i hjärnan, hoppas Alzinova kunna utveckla läkemedel som kan bromsa eller till och med stoppa sjukdomens progression.

Alzinova samarbetar med forskare och experter inom neurologi och farmakologi för att driva sin forskning framåt. Bolaget har också etablerat samarbeten med andra läkemedelsföretag och akademiska institutioner för att dra nytta av deras expertis och resurser.

Alzinova är noterat på Nasdaq First North Growth Market och har genomfört flera framgångsrika finansieringsrundor för att stödja sin forskning och utveckling. Bolaget har också erhållit finansiellt stöd från olika forskningsfonder och myndigheter.

Genom sitt engagemang och fokus på att bekämpa Alzheimers sjukdom, har Alzinova potentialen att göra en betydande skillnad för miljontals människor världen över som lider av denna förödande sjukdom.
Telegram om bolaget Alzinova

Alzinova aktie

Namn
Alzinova
Status
Listad
Ticker
ALZ
Lista
First North
Aktier
44 531 265
Sektor
Hälsovård