Mattias Beruk Järvi skriver om David Batra
1 av 3
Mattias Beruk Järvi skriver om David Batra - Foto: TT/Privat
David Batra
2 av 3
David Batra - Foto: TT
Mattias Beruk Järvi
3 av 3
Mattias Beruk Järvi - Foto: Privat

Öppet brev: Kära David Batra

"Med facit i hand, känner du inte oron i magen när vi om 15 år i Sverige får se ett liknande initiativ framröstat i vår svenska riksdag."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag oroar mig över den politiska utvecklingen i detta land. Rasismen har alltid varit något jag blivit tvungen att tackla sedan barnsben, kanske du upplevt samma sak David Batra?

Att inleda ett samarbete med ett parti med nazistiska rötter och ett rasistiskt arv som är högst levande är idag, är inte problemfritt.

Jag tänker på den utveckling vi sett i Danmark, David. Där makten under tidigt 2000-tal bjöd in det rasistiska partiet Dansk Folkeparti in i stugvärmen och till maktens korridorer.

Idag vet vi att Dansk Folkeparti kom att påverka den danska politiken i mycket hög utsträckning. Det gör ont i hjärtat David, när jag nu läser att invandrares barn inte räknas som danskar, ett förslag som röstades igenom i danska folketinget i förra veckan.

Med facit i hand David, känner du inte oron i magen när vi om 15 år i Sverige får se ett liknande initiativ framröstat i vår svenska riksdag, framlagt av Sverigedemokraterna med stöd av en ohelig allians.

David, jag vet att du ogillar rasism i alla dess former, och jag vet att du använder humorn som vapen för att avslöja rasismens hyckleri.

Kära David, i dagens polariserade samhälle krävs mod, humor, uthållighet för att besegra den normaliserade rasismen.

David Batra, vill du bli min kämpebror? Vi sitter trots allt i samma båt.

Mattias Beruk Järvi

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.