- Foto: Privat

Sanna, 18: Vad du än gör är det fel – så här är det att vara ung kvinna idag

​Sanna Sibonjic: "Visar en tjej hud så är hon hora. Visar en tjej inte hud så är hon tråkig. Om en tjej ligger med 5+ killar så får hon höra att hon är billig. Om hon är oskuld är hon oerfaren och tråkig. Jag spyr".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Sanna Sibonjic är 18 år och boende i Värnamo, Jönköpings län.

Hon går sista året på gymnasiet, dansar och spelar handboll.

Varför blir en tjej stämplad som "billig" när många killar vill ha henne? Varför blir en kille stämplad som en jävla kung om han har ett flertal tjejer på sin sexlista i anteckningarna i mobilen som han kan checka av en efter en? Jag spyr.

Visar en tjej hud så är hon hora. Ursäkta mig för grova ord, men det är tyvärr sådant som vi tjejer får höra dagligen. Visar en tjej inte hud så är hon tråkig. Skickar en tjej nakenbilder så är hon hora, bilden kommer till att printas och skickas runt. Skickar en tjej inte nakenbilder efter en killes x-antal försök till att få en, ja då är hon ful och han ville ändå inte ha en bild.

Om en tjej ligger med 5+ killar så får hon höra att hon är billig. “Män vill ha en ren kvinna som han kan visa upp för sina föräldrar” var det någon som kommenterade. Men vad händer om en tjej är oskuld? Henne vill man inte ha för hon har ingen erfarenhet och hon är tråkig.

Visar en kille sina muskler när han spänner sig så mycket så att han bajsar på sig samt drar upp kontrasterna till max på redigeringen, då jävlar är han stor. Han är kung, stjärna, sexig, you name it. Visar en kille inte huden så gör inte det något.

Skickar en kille nakenbilder helt utan förvarning, spyr förmodligen alla tjejer då vi inte vill inte se hans lille kompis på vår skärm. Men enligt hans kompisar så är han "tung" och han förtjänar en fet pokal. Skickar han ingenting, fine, han är kung ändå.

Om en kille doppar sin lille vän i 5+ tjejer är han kung, doppar han den inte i någon tjej, ja då är han också kung.

Jag förstår verkligen inte varför, oftast, killar stämplar tjejer som horor om de har utmanande kläder, när de själva varje natt ligger i sängen och ger sin lille vän där nere kärlek samtidigt som han sitter och kollar på nakna kvinnor. KILLAR NI TYCKER OM DET. Sluta låtsas att ni tycker att vi är skam. Sluta låtsas att ni inte njuter av det, för älskade pojkar, vi vet att ni gör det.

Sluta hacka på oss för att vi går med på att ha sex med er och för att vi inte gör det. Sluta hacka på oss för att vi skickar och inte skickar nakenbilder. Sluta hacka på oss för allt vi gör och inte gör.

Jag förstår inte heller hur tjejer kan skratta och trycka ner andra tjejer, när de själva går igenom samma sak. Skäms inte ni tjejer som hittar på rykten om en annan tjej för att hon hade sex med din crush som du haft sen första dagen på gymnasiet?

Skäms inte ni tjejer som sneblickar andra tjejer för att de har större byst/rumpa än er? Skäms inte ni tjejer som skrattar åt andra tjejer när killar trycker ner dem på exakt alla sätt som finns, endast för att ni tror att killarna inte kommer göra samma mot er?

Tjejer, ta inte skit från pojkarna som tror sig vara män. Det är de som är osäkra och försöker trycka ner oss, för att de själva inte vill vara längst ner på botten.

Sanna Sibonjic

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.