1 av 2
- Foto: Privat/TT
2 av 2
- Foto: Privat

Jag vill ha en riktig man – som sätter ner foten när jag svävar iväg

Denna text är hämtad från bloggen Sandra Pålsdotter Ankarstrand.

Debattören: Jag vill ha en man som är trygg i att vara just man. Jag vill ha en man som får mig att känna mig som en kvinna.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Var på dejt igår. Det var jättetrevligt. Han var jättetrevlig. Fick dock ingen känsla för det. Kändes mer som att ta en fika med en god vän.

Väl hemma så pratade jag igenom dejten med min vän Alexander. I vanlig ordning. Varpå Alexander säger att han inte alls vet vad det är som jag letar efter längre. Att han helt har tappat uppfattningen om vad det är för man som jag söker efter. Och ju äldre jag blir desto mer förändras bilden av vad jag söker. För några år sedan handlade allt om utsidan. Nu är det precis tvärtom.

Jag kräver inte mycket. I grund och botten är villkorslös kärlek det enda som jag vill ha, men utöver det självklara så vill jag ha en stark man. Som kan utmana mig. Som vågar bli arg på mig. Som kan sätta ner foten när jag svävar iväg.

Jag menar inte att jag vill hitta en partner att bråka med utan någon som kompletterar mig. Jag vet att jag är rätt knepig och med små egenheter men jag har ett så jävla stort hjärta med så mycket kärlek.

Jag vill gärna träffa en man som är trygg i sig själv, som är seriös när det behövs men som samtidigt kan vara barnslig. Jag vill ha en man som är trygg i att vara just man. Jag vill ha en man som kan byta däck, vet hur man håller i en hammare och som håller upp dörren. Jag vill ha en man som får mig att känna mig som en kvinna.

Jag vill ha en man som har nära till skratt, är ödmjuk och förstår att kärlek inte alltid är lätt men ack så vackert. Som liksom får det att suga i magen vid tanken på honom.

I grund och botten så vill jag träffa någon som älskar mig för den jag är. Precis som jag är.

Läste den här kärleksförklaringen igår och då smälter ju hjärtat. Efter det så läste jag den här, Why Modern Dating Makes Me Want To Punch Myself In The Throat, om att det är svårt att dejta idag. Och den sätter verkligen ord på det här med dejting. Hon prickar verkligen rätt i alla avseenden.

Nåväl, jakten går vidare. Hoppet lever kvar. Svagt men ändock vid liv.

Sandra Pålsdotter Ankarstrand

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du också få ut din röst?
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.