1 av 2
- Foto: Instagram/Ap
2 av 2
- Foto: Ap

Puma Swede: Sluta skyll på porren – stoppa våldtäkterna i stället

Puma Swede: Porren kommer inte försvinna. Sluta attackera oss som gillar porr och utövandet av det.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Människohatande värderingar, kvinnor stryps så de tappar andan, människofientligt, kvinnoförakt, förnedring av kvinnor och tjejer, porr är på riktigt – ej agerat. De är några av de påståenden debattartikeln I DN, som en rad politiker och kändisar skrev på, nämner att porren står för.

Jag har arbetat i porrindustrin i runt tio år och jag har aldrig blivit behandlad eller bemött av vad de skriver i sin artikel, varken i eller utanför branschen.

Jag känner heller ingen i branschen som mött något av de påstaenden som beskrivs. Självklart finns det motståndare till porr av olika anledningar. Likadant som det finns det motståndare till att äta kött, homosexualitet, religioner, med mera.

Intressant nog hade jag precis en timmes camshow (en live show som sänds via internet) och jag passade på att fråga killarna/männen om de kände igen sig i några utav påståendena. Inte en enda sa sig bli våldsam av att se på porr eller såg ner på oss som pysslar inom porren eller sexindustrin.

En man skrev: Jag hyllar er, ni förgyller min vardag. En annan: Det är som att pasta att våldsfilmer uppmanar folk till att mörda. Ytterligare en: Min fru och jag kollar varje vecka på dina camshows och det ger oss en kick i vårt egna sexliv. Och en som vi alla höll med om: Om man utfor våldshandlingar mot till exempel kvinnor, så finns nog ett hat eller våldsbenägenheter i personligheten hos personen redan innan man ser på porr.

Fråga er - Har Sverige nu blivit landet med nästan mest våldtäkter i världen på grund porrfilmer också?

Vad de gör i artikeln ar att försöka få folk att skämmas för sina sexuella preferenser. De finns olika nicher inom porr och att påstå att alla skulle kolla eller söka efter så kallad våldsporr är helt felaktigt. Enligt Pornhubs statistik från 2015 sa var de tio populäraste kategorierna: "Mom", "3-some", "squirt", "step sister", MILF, black, teen, lesbian, cartoon och step mom. (Hann inte översatta dem ☺ ).

De glömmer att vissa människor gillar att bli spottade på eller ha så kallat strypsex. Andra gillar att bli kissade på. Vissa vill vara undergivna och dominanta. Det finns i även en hel drös av killar och män som njuter av att bli förnedrade av kvinnor.

Och inte fan har jag sett eller läst om en enda kvinna som sett denna typen av porr gå ut på stan med en strap on och våldtagit en man för det.

De glömmer även nämna att denna typen av scener där spott och stryptag förekommer utövas av människor som av sin egna fria vilja ställer upp på detta och är för människor som gillar denna formen av porr. Påstår de att det är fel på människor som gillar att titta på detta eller att utöva denna formen av sex?

När jag skriver om porrindustrin hänvisar jag till den professionella branschen i USA eftersom det ar den jag känner till. Jag vet att industrin inte ser likadan ut runtom i världen.

Det är rent löjligt att påstå att det inte ageras i porrfilmer. Det fejkas orgasmer, man håller händerna runt halsen och den andra personen ser ut att bli strypt. Tror de även att James Bond stryper folk på riktigt? Man drar någon i håret, men egentligen håller man bara i en hårtofs eftersom många skådisar har extensions som skulle slitas ut. Man förbereder sig inför analsex precis som en stuntman stretchar innan ett hopp från ett tak.

Porren kommer inte försvinna. Sluta attackera oss som gillar porr och utövandet av det. Leta efter den verkliga anledningen till att våldtäkterna ökar i Sverige, att tjejer blir antastade på offentliga tillställningar och kvinnomisshandel. Det är inte porren som orsakar dessa saker.

Med vänliga halsingar,
Puma Swede

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.