1 av 2
- Foto: Faksimil/TT
2 av 2
- Foto: Privat

Han döms för 521 övergrepp på barn – ändå släpps han om bara 3 år

​Jonatan Alfvén: "Den här killen är 22-år gammal. För några år sedan gjorde han ett val".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Jonatan Alfvén jobbar med att rädda flickor från prostitution och trafficking i Nepal.

Följ honom och organisationen LoveNepal på Facebook.

Förlåt. Men vad sysslar vi med?

Han dömdes för 521 sexualbrott mot 96 barn. Snittåldern har varit mellan 10-12 år. Den yngsta var 5 år gammal. Han hade använt sig av sociala medier och utsett sig vara en ung kille som visade upp ett intresse för barnen. Mannen manipulerade dem sedan stegvis och fick dem sedan att skicka bilder på det han hade begärt dem att göra.

Nu har den 22 årige mannen erkänt allt i den största rättegången någonsin i Sverige om övergrepp mot barn. Mannen söker nu empati och vädjar om vård. Han menar även att han egentligen inte är så sexuellt intresserad av barn. Han valde yngre offer för att de var lättare att övertala.

Åklagaren yrkade på att den 22-åriga pedofilen inte skulle komma undan med lägre än 8 års fängelse. När domen kom kunde pedofilen gå ut med ett leende på läpparna, han vann nämligen rättegången och kan komma ut igen efter ynka 3 år.

Ja, precis så skevt är det och precis så trasigt är vårt svenska rättsväsende. Något är allvarligt sönder och kvinnor och barn får betala priset.

I Sverige anser man alla vara oskyldiga till man kunnat motbevisa det. Nu har man alltså bevis på 521 pedofiliska brott och snubben kommer ut efter 3 år.

Förstår inte rätten vilken uppmuntring vi skickar de pedofiliska nätverket här hemma? Liksom "well, begår jag 50 brott med 10 flickor riskerar jag kanske bara att få sitta inne ett år".

Samtidigt sitter en annan galning i ett rättegång i Borås misstänkt för liknande brott. Nämligen 114 sexuella övergrepp mot barn. Vad skickar vi för signaler till den rättegången?

Nej. Det här håller bara inte. Politiska partier från vänster till höger: en motion måste snart läggas om kraftigt ökade straff mot pedofilerna. De är det största hotet Sverige har gentemot våra barn.

Det är dags att straffa dem på riktigt!

Den här killen är 22-år gammal. För några år sedan gjorde han ett val. Han valde att öppna upp sig för en värld som vi aldrig får acceptera eller sympatisera med. Faktum är att vi alla står inför val i våra liv. Låt oss välja de val och vägar som inte drabbar oskyldiga människors liv.

Låt oss alltid stå upp för kvinnor och barns värde.

Sen vill jag skicka med all kärlek som bara går till de anhöriga och dess familjer.

Vi kommer alltid att kämpa för er!

För våra döttrar. För vår framtid.

Jonatan Alfvén,
Arbetar med att befria barn från prostitution

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är tre år ett tillräckligt strängt straff?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.