Arkivbild.
Arkivbild. - Foto: Marc Femenia/TT

Man död efter skottlossning på Södermalm i centrala Stockholm

Vid 18:30 fick polisen in larm om en skottlossning på Södermalm i centrala Stockholm. En man i 40-årsåldern sköts till döds på platsen, bekräftade polisen vid 22-tiden på måndagskvällen.


Det pågår just nu en stor polisinsats på Södermalm i centrala Stockholm där en person ha blivit skjuten under måndagskvällen, enligt polisen.

– Vi arbetar på platsen just nu. Det handlar om att säkra vittnen och livräddande åtgärder, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen till Expressen.

Ingen gärningsman gripen

Ännu är ingen misstänkt gärningsman gripen.

Enligt ett vittne som SVT pratat med ska det hörts mellan sex till åtta skott vid Helgalunden på Södermalm.

Området är avspärrat och en "fullskalig" insats pågår i området med flertalet polisbilar och helikopter som cirkulerar över området, enligt vittnen på plats.

Polisen jagar en eller flera gärningsmän

Polisen vill inte lämna några uppgifter om skadeläget på den skjutne personen, men på sin hemsida skriver de att en man har träffats och livräddande åtgärder sätts in.

– Vi har satt upp stora avspärrningar för att hålla brottsplatsen intakt och jagar efter en eller flera gärningsmän, säger Daniel Wikdahl till Aftonbladet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en mörkklädd och maskerad gärningsman ha sprungit i från platsen efter dådet.

Man död efter skjutningen på Södermalm

Strax efter klockan 22 på måndagskvällen gick polisen ut med att mannen som skjutits på Allhelgonagatan, på Södermalm i Stockholm dött på platsen.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Den dödade mannen var i 40-årsåldern och anhöriga har underrättats om att mannen dött.

En person är gripen misstänkt för inblandning i brottet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!