Sexologen Kalle Norwald avslöjar vilka par som inte ville ha kontakt med teraputerna i "Gift vid första ögonkastet".
Sexologen Kalle Norwald avslöjar vilka par som inte ville ha kontakt med teraputerna i "Gift vid första ögonkastet". - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT Skärmavbild/SVT.

Här är paren i GVFÖ som inte ville ha terapi med experterna

I Gift vid första ögonkastet får paren en kontaktperson att vända sig till när det känns jobbigt, men alla är inte lika sugna på att prata med en terapeut. Kalle Norwald, expert och sexolog i programmet, avslöjar vilka.


Kalle Norwald, 37, har arbetat som expert i tittarfavoriten "Gift vid första ögonkastet" i fem år. Under åren har han både coachat par som gör slut och par som håller ihop efter programmet.

För Nyheter24 berättar han vissa par inte ville ha kontakt med honom under inspelningen, men vilka var det egentligen? 

Tittarna rasar på Torsten i GVFÖ: "Han har problem"

Gift vid första ögonkastet

Nyheter24 har tidigare skrivit om castingprocessen till "Gift vid första ögonkastet". Kalle Norwald berättade då att experterna sållar bort en del som söker till programmet.

– Det är en del som försvinner. Exempelvis de som ger en beställning på en människa från en katalog, alltså de som vi inte tror kommer kunna hantera formatet i programmet, sa han till Nyheter24 och fortsatte: 

– Sen även personer som har barn under 16, och de som är nydiagnostiserad med psykisk ohälsa eller någon somatisk sjukdom. Personerna sållas bort för att det är ett krävande program att vara med i.

Här är de som inte fick vara med i Gift vid första ögonkastet

"Personerna sållas bort för att det är ett krävande program", sa Kalle Norwald. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Linnea gifte sig med Jim vid första ögonkastet: "Irriterande"

"Mer än vad som syns på tv"

För de som kommer med i programmet finns experterna tillgängliga som stöd under hela processen. 

Efter giftermålet hörs man vanligtvis dagligen med sin utnämnda terapeut, men Kalle Norwald menar att det kan variera beroende på parets behov. 

– Det handlar om hur mycket de vill ha kontakt, men vi hörs mer än vad som syns på tv. Jag brukar prata med mina par dagligen, eller i alla fall varannan dag, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– När vi har kontakt med ett par som det går bra för och inte behöver så mycket hjälp, så hjälps vi såklart åt med de par som behöver mycket kontakt.

Anastasia fick nästan hjärtstopp i GVFÖ: “Högröd och svullen”

De ville inte ha kontakt med Kalle Norwald

Kalle Norwald berättar också att vissa par inte vill prata alls. Oftast beror det på att deras relation känns bra. Men vilka par var det då som inte ville ha kontakt med Kalle Norwald?

– Emil och Maxine som var mitt första par blev väldigt förälskade, så de behövde inte mig på samma sätt. Det blev väldigt bra redan i början, säger Kalle Norwald.

Maxine och Emil var med i programmets sjätte säsong 2020, och är fortfarande tillsammans i dag. Under 2021 välkomnade de också en dotter till familjen.

"Små skoskav"

Kalle Norwald nämner också Jonas och Louise från säsong 8. Även dem hade kemi och inga större relationsproblem under inspelningen. 

– Jag checkade in då och då. När de hade små skoskav åkte jag dit, men det var inte särskilt ofta, berättar Kalle för Nyheter24. 

Paret skilde sig dock efter ett års äktenskap. 

Läs mer nyheter från Nyheter24 här:

Så ofta ska du bråka med din partner: "Ett tecken på..."

Det tycker Cristy är jobbigast med Tony: "Tufft"

Därför behövde Sven-Erik lämna Hotell romantik: "Närmade mig henne"

/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!