Hans Wahlgren cancer
Benjamin Ingrosso berättar om Hans Wahlgren. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Benjamin berättar om Hans Wahlgrens sjukdom

Det var tidigare under veckan som den tragiska nyheten nådde allmänheten – Hans Wahlgren har gått ur tiden. Nu väljer barnbarnet Benjamin Ingrosso att berätta om Hans sista tid.


Fredagen den 10 maj somnade Hans Wahlgren in, hemma på Lagnö omgiven av familjen. Hans Wahlgren blev 86 år gammal och dog efter en tids sjukdom.

Han var känd som skådespelare och tv-personlighet, men även som pappa till Pernilla Wahlgren, Niclas Wahlgren, Linus Wahlgren och Peter Wahlgren. Han är som många vet också morfar till Oliver Ingrosso, Benjamin Ingrosso, Bianca Ingrosso och Theo Wahlgren

Pernilla Wahlgrens oväntade ord till Emilio Ingrosso

Hans Wahlgren och skådespelerskan Christina Schollin träffades redan vid 19-årsåldern och har varit gifta sedan år 1962.

Christina Schollin och Hans Wahlgren år 2018. Bildkälla: Stella Pictures

På sociala medier har människor skickat mycket kärlek till den nära familjen som allihopa uttryckt sin sorg. 

Benjamin berättar om Hans Wahlgrens sjukdom

Benjamin Ingrosso har många gånger pratat om sin morfar och hur nära de alltid varit. På Instagram skrev han ut en text som inte lämnade ett öga torrt.

Du var inte bara den roligaste jag vet, den varmaste själen, den snyggaste mannen, genomgod och så så snäll, du var också min kollega och bästa vän. Med det absolut största av hjärtan", skrev han bland annat.

Bildkälla: Sören Andersson/TT

I en intervju med NRJ morgon berättar Benjamin lite mer ingående om Hans Wahlgrens sista tid och sjukdomen han drabbats av.

Christina Schollins första ord om Hans Wahlgrens död

– Han hann liksom få uppleva att jag var ute på en Europa-turné och så var jag hemma. Eller jag skulle åka till Paris men jag hade en halvdag ledigt och så då åkte jag direkt hem och så var jag hemma i två timmar och åkte till honom, sa Benjamin.

– Han fick leva ett otroligt långt liv och var väldigt frisk ända till slutet, förutom cancern då. Det var ett otroligt värdigt avslut. Vi satt där på balkongen och åt hans frukost och tittade ut över Torsbyfjärden och såg alla grannar hissa halvstång. Det var som en film liksom, det var den vackraste dagen i mitt liv, avslutade han. 

Vila i frid!

Allt om Hans Wahlgren: Barn, fru och sjukdom

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!