Riskkapitalbolag tittar på nya sätt att göra exit i sina innehav enligt EQT:s vd

I samband med att marknaden för börsintroduktioner är svag, tittar allt fler riskkapitaljättar på alternativa exits för sina innehav. Detta inkluderar alltifrån privata börsintroduktioner till att sälja andelar till rivaler.

Det uppger EQT:s vd Christian Sinding till Bloomberg TV vid Qatar Economic Forum.”Just nu är det ett stort tryck på olika former av exit i vår bransch från alla våra bolag. Vi har investerat mycket kapital i hela vår bransch, men vi har inte lyckats göra tillräckligt många exits", sade han.Sinding sade också att i samband med att allt fler riskkapitalbolag gör exit på sina innehav, kommer det ge bevis till att värderingarna är hälsosamma på den onoterade marknaden.Givet att intervjun hölls i Qatar, sade Sinding också att EQT kan komma att bedriva affärer i regionen på sikt.

Vidare uppgav han att EQT också är intresserade av investeringar i sektorn för humanoida robotar. Sådana robotar kommer sannolikt att spela en nyckelroll i kontorslivet i framtiden, enligt Sinding som ser dem kunna hantera säkerhet, receptionen och städning.


EQT
/
/