Coeli Global Small Cap Select har bytt namn till BMC Global Small Cap Select

Coeli Global AB har sedan tidigare bytt namn till Brock Milton Capital AB. Nu har också namnet på bolagets två fonder ändrats från Coeli Global Select och Coeli Global Small Cap Select till BMC Global Select samt BMC Global Small Cap Select.Finwire har träffat bolagets vd, Henrik Milton, för att prata om namnändringen."Coeli Global, numera Brock Milton Capital, har skapat en fantastisk avkastning i fonden Coeli Global Select (som nu heter BMC Global Select) sedan starten i slutet av 2014.

Bolaget har nu nått ett förvaltat kapital på cirka 17 miljarder kronor vilket ger en stabil grund för tillväxt under eget varumärke, samtidigt som Coeli fortsätter som aktiva delägare. Namnbytet på bolaget och våra två fonder är ett led i att bredda vår retail-distributionen både i Sverige och internationellt", säger Henrik Milton och fortsätter:"Andreas Brock och jag valde det här företagsnamnet, som är baserat på våra efternamn, då det signalerar ett starkt åtagande från vår sida samt får existerande kunder att känna igen sig i fonderna och vår aktiva förvaltning, som följer en tydlig investeringsfilosofi.

Vi vill även ha ett namn som vi tror kommer att fungera väl på den internationella marknaden. Vi har redan idag kunder i Sverige, Luxembourg, Norge, Finland, Danmark, Tyskland samt Österrike och fler länder kommer att läggas till på den listan.""Nej, allt är egentligen precis som tidigare.

Investeringsfilosofin är densamma som när vi startade 2014. Det är samma förvaltare, samma investeringsteam, fonderna behåller sin historik, samma ISIN-kod och riskprofil etc.

Fonderna får nya namn, men allt annat är som vanligt.""Generellt så består fonderna av 85 procent Champions-innehav och 15 procent Special Situations-innehav men den fördelningen kan ändras beroende på marknadsklimat. Vi brukar kalla våra Champions för världens finaste bolag.

Dessa är grunden i våra fonder och är ettan eller tvåan inom sin bransch. Bolag av fantastisk kvalitet med hög och uthållig vinst- och omsättningstillväxt, stark balansräkning, ofta nettokassa, pricing power, bra ledning etc.

Bolag som vi gärna äger på lång sikt och som utgör basen i våra fonder.""Många av de kvalitetsbolag vi investerar i har väldigt starka kassaflöden och har haft så i många, många år vilket gjort att det blivit en mycket stark konkurrensfördel. Exempelvis kan ett teknikföretag lägga enormt mycket pengar av det fria kassaflödet på teknisk utveckling eller ett kosmetikabolag som kan göra detsamma med marknadsföring.

Man tänker ofta att en stor konkurrensfördel är en unik produkt eller ett patent, men det fria kassaflödet gör att konkurrenterna inte kan komma ikapp och ta över som marknadsledare.""Special Situations är mer opportunistiska innehav. Här handlar det ofta om bolag där marknaden av olika anledningar, handlat ner aktien så att värderingen blivit väldigt låg.

Vi pratar om tillräckligt välskötta bolag som handlas till låga ensiffriga p/e-tal eller långt under bokfört värde. Exempel på svenska bolag vi haft som Special Situations är Nordea som handlades ner alldeles för mycket under den tillfälliga oro som uppstod när Credit Suisse gick i konkurs.

Balder är ett annat exempel där den generella oron kring fastighetsmarknaden i Sverige fick aktien att handlas till runt 50 procent av NAV. När en Special Situation återgår till en mer normal värdering så väljer vi att sälja eftersom vi då anser att aktien nått sin fulla potential.

Detta gör att innehavsperioden blir kortare än för en Champion som vi gärna äger väldigt länge.""Som långsiktiga aktieförvaltare är vi alltid lite positiva. Börsutvecklingen i sig är svår att sia om och vi brukar titta längre fram än några kvartal.

Med detta sagt finns det intressanta triggers som kan få börshumöret att verkligen bli positivt. Tittar vi på räntan i USA så är den lite för hög baserat på var inflationen befinner sig och effekten blir en realränta som just nu håller emot ekonomin.

Ekonomin mår dock helt okej men behövs det så har centralbankerna räntesänkningar att ta till för att få lite extra fart, vilket skulle gynna aktiemarknaderna. En tillgångklass som definitivt skulle gynnas av en lägre ränta är småbolag.

Småbolag har varit 'ratade' av marknaden under två år, till förmån för stora bolag. Detta har lett till ett historiskt högt värderingsgap, som troligen skulle börja stängas om marknaden återfick förtroendet för tillgångsklassen.""Vi har många intressanta innehav men om man ska nämna några så vill vi lyfta fram S&P Global i BMC Global Select.

Bolaget sysslar framför allt med rating av obligationer samt finansiella indexprodukter. I slutet av april kom bolagets senaste kvartalsrapport som visade på fin tillväxt.

I takt med att aktiviteten på kreditmarknaden nu ökar, så ökar också behovet av S&P Globals produkter och tjänster.""Ett annat intressant innehav i fonden är det välskötta amerikanska försäkringsbolaget Progressive som har en särskilt stark position inom bilförsäkringar. Ett stabilt bolag som inte missgynnas av läget med ihållande högre räntor och geopolitisk oro.

Intjäningen ökar då försäkringspremierna har höjts och kommer höjas ytterligare som en följd av inflationen. Bolaget har också cirka 60 miljarder dollar på balansräkningen som numera ger en betydligt högre ränta.""I fonden BMC Global Small Cap Select finns också många spännande bolag, Diploma är ett av dessa.

Det brittiska bolaget är verksamt inom tre segment: industrikomponenter, tätningsprodukter och produkter inom life science. Det italienska bolaget Eurogroup Laminations är ett annat intressant innehav som gör statorer och rotorer till bland annat elbilar.

Även om elbilsegmentet haft det lite motigt på senare tid, är det en sektor som växer över tid och här är Eurogroup Laminations produkter nödvändiga. Bolaget har en väldigt stark position på marknaden och starka ägare."Namnbytet rör endast Coeli Global AB (numera Brock Milton Capital AB) och bolagets två fonder.

Namnbytet påverkar inte Coeli och deras fonder.